Світлана Тарабарова: «Всі батьки хочуть ідеальних дітей, але так не буває»

Тарабарова
Українська співачка Світлана Тарабарова нещодавно вдруге стала мамою та переїхала з родиною до заміського будинку. Зіркова мама разом з чоловіком виховують двох дітей — Марію (2,5 місяці) та Івана (2 роки).

Про те, що допомагає їй у вихованні дітей, та як зробити так, щоб якомога більше дітей росли в родинах, артистка розповіла Viva.ua.

Інтерв'ю проведене у рамках інформаційної кампанії усвідомленої благодійності #ПомагайЯкМиколай Міжнародного благодійного фонду СОС Дитячі Містечка Україна. Стати Миколаєм та підтримати дітей-сиріт та родини, які потребують допомоги, можна на сайті фонду.

Світлано, о котрій  зараз починається ваш день? Що перше робите?

О котрій? Та він не закінчується вже два з половиною місяці (сміється). Зараз у мене суцільний «день сурка». Коли ти мама двох, а найменшій 2,5 місяці, єдині думки — це про сон.  Сподіваюсь, незабаром графік все ж вирівняється, я почну по ночах спати і радо відповім на питання «о котрій починається мій день».

— Розкажіть, як обирали імена для сина та доньки?

Два імені — дві історії. Іван отримав своє ім’я на честь дідуся мого чоловіка — в них був міцний зв'язок, а мені просто подобалось це ім’я. Із донечкою була інша історія — ми дізнались про вагітність у Барселоні (це була наша остання докарантинна подорож). Там, ще не знаючи кого очікуємо — хлопця чи дівчинку, потрапили на екскурсію до Саграда Фамілія. І коли екскурсовод почав розповідати про Діву Марію, ми не домовляючись переглянулися із чоловіком та без слів все зрозуміли — у нас буде Марія.

Беременная Светлана Тарабарова смеется

— Чи є у вас якась система виховання?

Ні, є загальнолюдські правила, яких ми намагаємось із чоловіком дотримуватися.  Напевно, головним девізом нашої родини є вислів: «Одного разу твоя дитина зробить не як ти радив, а як ти сам робив». Тобто виховуємо дітей своїм прикладом, своєю поведінкою та взаємовідносинами.

— Чи допомагає вам стан «внутрішньої дитини» у вихованні своїх дітей?

Внутрішня  дитина — як на  мене, це найкращий стан, і я, здається, з нього не виходила.  Звісно, допомагає. Всі батьки хочуть ідеальних дітей, але так не буває, і лише наші спогади про своє дитинство можуть налагодити стосунки з нашими дітьми.

Муж Тарабаровой Алексей с сыном Иваном

— Топ-3 книжки для дітей у вашій родині?

Іван обожнює, коли йому читають книжки та розповідають історії, тож назвати фаворитів неможливо, вони змінюються зі швидкістю світла. А Марійка ще занадто мала для них.

— Якби існували подорожі в часі, що б ви порадили сама собі перед народженням дітей?

Чесно? Я б порадила собі відіспатись.

Читайте также

«Щастя любить тишу» — це не про нашу родину: ведучий Тімур Мірошниченко

«Щастя любить тишу» — це не про нашу родину: ведучий Тімур Мірошниченко

Тарас Тополя і ALYOSHA: «Три дитини — це нелегко, але ми щасливі»

Тарас Тополя і ALYOSHA: «Три дитини — це нелегко, але ми щасливі»

Светлана Тарабарова с мужем, новорожденной дочерью и сыном дома

— Як не допустити батьківського вигорання?

Його неможливо не допустити — розслабтеся, воно буде! Прийміть його та те, що ми всі неідеальні. Треба почекати, коли діти трохи підростуть. Тоді, по-перше, стане легше. По-друге, ви зможете знайти трохи часу на себе та коханого. Я вважаю, що  універсальні ліки від батьківського вигорання — це час на себе.

— Ви виховувались у багатодітній родині. Як ваші батьки давали раду трьом дітям? Як ви вважаєте, як саме варто підтримувати багатодітні сім'ї?

Я була наймолодшою з трьох доньок. Звісно, я не все пам’ятаю, але знаю, що було дуже важко — 90-ті роки не були стабільними та ситими. І тут я можу тільки подякувати батькам, які не здалися, не опустили рук, а виховали нас добрими людьми. Нам допомагало навчання в різних гуртках та секціях, тож якщо підтримувати багатодітні родини, то я би зробила для них безкоштовними заняття у спортивних та творчих закладах. Аби діти мали змогу розвиватися, а батькам вивільнився би час.

Светлана Тарабарова беременная показывает сыну свой животик

— Чи святкуєте день святого Миколая? Чи обрали вже подарунки для дітей?

Так, ялинку вже прикрасили. А щодо подарунків… Ми з чоловіком намагаємось дарувати один одному і дітям емоції. В цьому році плануємо з Іваном пекти печиво. Зазвичай приходять хрещені батьки, але цього року карантин, тож, певно, перенесемо на кращі часи.

— Що для вас означає усвідомлена благодійність?

Для мене справжня благодійність — то поклик серця, про неї краще розповідають вчинки. Слова — то пусте.

— У вашій пісні «Сонечко» є фраза «найцінніше, що в нас є — наша родина». Як ви думаєте: як можна зробити так, щоб якомога більше дітей росли в родинах?

Все починається із виховання у родині, тому варто допомагати зберегти саме родини, які потребують підтримки. Кожен окремо не здатен змінити весь світ, але змінивши світ навколо себе та знайшовши однодумців, ми здатні творити дива.

Беременная Тарабарова целует сына и мужа

Інтерв'ю проведене у рамках інформаційної кампанії усвідомленої благодійності #ПомагайЯкМиколай Благодійного фонду СОС Дитячі Містечка Україна. Організація опікується дітьми-сиротами, родинами у складних життєвих обставинах, відстоює права дітей на виховання у сім’ях. Стати Миколаєм та підтримати родини, які потребують допомоги, можна на сайті фонду. Більше про СОС Дитячі Містечка Україна на сторінках в Інстаграм та Фейсбук.

Співавторство: Ольга Кайда
Фото з особистого архіву артистки

Тарас Тополя і ALYOSHA
Предыдущий материал

Тарас Тополя і ALYOSHA: «Три дитини — це нелегко, але ми щасливі»

Анна Саливанчук
Следующий материал

Звезда «Свингеров» Анна Саливанчук снялась обнаженной после родов и снова готова рожать

Новости партнеров